Tijdens Focus 2019 zullen we met elkaar nadenken over hoe we kunnen groeien in onze relatie met God en wat het betekent om Jezus te volgen in een wereld die soms weinig met God of Zijn principes te maken wil hebben. Groeien in geloof, in vertrouwen, in liefde, is niet iets vanzelfsprekends. Jezus vertelt de mensen in Lucas 8 het verhaal van de gelijkenis van de zaaier en na afloop roept hij dan met luide stem: ‘Wie oren heeft om te horen, moet goed luisteren’. Blijkbaar vond Jezus dat deze gelijkenis en de onderliggende boodschap in het verhaal erg belangrijk. Maar wat zegt dat verhaal ons nu precies?

Wat kunnen we leren van het zaad dat op de weg valt en opgegeten wordt door de vogels? Hoe diep zijn onze spreekwoordelijke wortels in God en zijn wij bestand tegen de stormen van het leven? Hoe herken je distels in je eigen leven die het leven met God verstikken? Hoe kunnen we worden als de goede vruchtbare grond waar Jezus het over heeft en wat is het effect van onze groei op onze omgeving? Wat leren we van Gods liefde voor ons door dit verhaal heen?

Een Focusweekend met veel Bijbel, aanbidding, toespraken, ministry, seminars en mooie ontmoetingen waarin we Gods Geest de ruimte willen geven om ons verder te vormen zodat we vrucht kunnen dragen in deze wereld.

Sprekers

Hieronder vind je de sprekers die zullen spreken tijdens Focusweekend 2019.
Zij stellen zich voor aan de hand van een aantal vragen.

Joost van Heusden

Getrouwd enzo? Zeker, al bijna 17 jaar, met Josephine.

Trots op je leeftijd? Lastig, voel me nog jong, maar de leeftijd van mijn kinderen en de hoeveelheid haar op mijn hoofd vertelt langzaam een ander verhaal.

Nog wat gestudeerd vroeger? Een beetje, economisch publiek en bedrijfsrecht.

Jouw gebed voor Focus? Dat we met een oprechte houding en vol verlangen samen voor God zullen verschijnen en dat zijn Geest een diep werk zal doen in onze harten.

Esther Westerkamp

Hoe heten je kinderen? Loïs, Noah en Ben

Leukste aan je werk bij NSV? Dat ik vaak met m’n neus bovenop wat God aan het doen is mag staan!

Sportief type? Nogal specifiek sportief: hardlopen it is.

God, Jezus of de Heilige Geest? Op dit moment God: ik leer momenteel hoe Hij mij als Vader uitdaagt om Hem te vertrouwen. Supermooi en superirritant.

Wouter Verbree

Mooiste aan je vrouw? Oeh ik denk toch haar stralende glimlach 🙂

Hoe omschrijft zij jou? Haar antwoord: “Ontzag voor God, oog voor mensen en liefde voor zijn vrouw”

Valkuil op het podium? Sneller denken dan ik kan praten.

Favoriete Bijbelvers? Joh. 7: 38: “Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft”. Ik vind het gaaf dat wij een bron van Gods liefde en goedheid mogen worden.